Kirjoittaja Anne-Mari Jääskinen

Yhteys itseen on oman hyvinvoinnin kannalta yksi merkityksellisimmistä asioista. Samalla se on niin yksinkertaista ja herkkääkin, että se helposti hukkuu monen ulkoa tulevan vaatimuksen ja ärsykkeen sekä sisältä kumpuavien mielen höpinöiden alle. Tämän tunnistamme varmasti jokainen. Siksi yhteyttä kannattaa vaalia ja ylläpitää. Mahdollistaa se tietoisilla valinnoilla.

Mihin sitten olemme yhteydessä, kun olemme sitä suhteessa itseemme? Omiin tunneaistimuksiimme kehossamme, toiveisiimme, tarpeisiimme, syvimpiin tunnekerroksiimme, pelkoihimme, mutta myös omaan voimaamme ja potentiaaliimme. Siihen syvän viisauden osaan meissä, joka intuitiona kuiskii suuntaa valinnoillemme.

Ennen kaikkea yhteys itseen on mielen läpi näkemistä. Mielen hädän ja tarttumisen halun ohi kurkottamista siihen syvään osaan meissä, missä lepää luottamus, hyväksyntä ja myötätunto. Siihen osaan, missä rohkeuden ja laajentumisen siemenet itävät.

Kaiken tuon tavoitamme ennenkaikkea olevaisuuden kautta. Pysähtymistä, palautumista ja läsnäoloa tukevien asioiden kautta. Sellaisten, joita lomalla aika luonnostaankin pääsemme ammentamaan.

Luonnosta ja sen kauneudesta haltioitumista, saunapuiden ritinän kuuntelemista, lintujen ja veden äänimaisemista humaltumista, lämmöstä raukeaksi tulemista. Sellaisen olevaisuuden äärellä myös mieli helpommin hiljenee, asettuu paikalleen ja vaimentaa äänekkyytensä. Joskin se usein vaatii myös jämäkkyyttä oman tietoisuuden suuntaamisen kanssa.

Olevaisuudessa aistit herkistyvät, olemisen fokus kääntyy helpommin sisäänpäin. Sinne ainoaan paikkaan, mistä yhteyden itseen voi tavoittaa. Missä sitä voi vahvistaa ja ylläpitää.

Kun yhteys sitten vahvistuu ja palaa, levollisuus ja luottamus asettuvat jälleen meihin vahvemmin olemaan. Asiat yksinkertaistuvat, hätä ja mielen kaaos väistyvät.

Minkälaiset jutut sulla vahvistavat yhteyttä ja sen ylläpitämistä itseesi? Mikä on sun lempijuttusi – jaa sun vinkkisi meille alla!

Lue myös nämä

Tasapaino ja rauha – niihin voit aina palata

Blogi

Tasapaino ja rauha – niihin voit aina palata

Anna mallia ihmisyydestä – miten muuten voisi ihmiseksi oppia?

Blogi

Anna mallia ihmisyydestä – miten muuten voisi ihmiseksi oppia?

Blogi