Tunteet viestintuojina ja toimeenpuskijoina

Tunteet ovat tärkeä osa sinua. Mitä paremmin tunnistat, ymmärrät ja ilmaiset tunteitasi, sitä paremman yhteyden saat itseesi.

Kun olet yhteydessä itseesi, pystyt kuulemaan myös tarpeitasi. Siten avautuu mahdollisuus tehdä tietoisemmin hyvinvointiasi tukevia valintoja.

Lue blogijuttuja tunteista!

Tunteet ohjaavat toimintaamme

Tunteiden tarkoitus on ohjata meitä toimimaan kussakin tilanteessa hyvinvointiamme ja hengissä selviämistämme tukevalla tavalla.

Jos meillä ei ole ymmärrystä tunteistamme, reagoimme niihin usein alitajuisesti tietoisen toimimisen sijaan.

Äkilliseen reagoimiseen ei kokonaisuuksia ymmärtävä järkipuolemme ehdi mukaan. Siksi tunteiden kanssa kannattaa aina hetki hengitellä ennen toimimista.

Tunteet ja säätelykyky – elämänmittainen harjoitus

Miten aurinko myrskyn jälkeen löytyy?

Sinulla on luontaisesti kyky säädellä tunteitasi, mutta säätelykyvyn käyttämistä harjoittelemme koko elämämme.

Se, miten sinä toimit omien tunteidesi kanssa ja miten kohtaat lapsen ja muiden tunteet muodostuu hänen ensimmäiseksi mallikseen tunteiden kanssa toimimisesta.

Siksi on tärkeää, että olet kosketuksissa myös omiin tunteisiisi, olit sitten vanhempi tai lapsen kanssa työskentelevä aikuinen.

Jokaisessa kohtaamisessa tunnemme!

Tutkimuksista tiedämme, että tunteet koetaan suhteellisen samanlaisina fysiologisesti, mutta suhteemme niihin tekee niistä usein monimutkaisia. Tunteita meissä on elossa kaiken aikaa.

Juuri tunteiden kautta koemme kuitenkin syvintä yhteyttä toiseen ihmiseen. Siksi omien tunnetaitojen kehittäminen kannattaa – ihmissuhteet, oma hyvinvointi ja ilo elämästä syvenevät ja rikastuvat.

Sen lisäksi toki, että omien tunnetaitojen kautta voi antaa sekä läheisilleen että ohjaamilleen lapsille ja nuorille yhden arvokkaimmista lahjoista – vahvojen tunnetaitojen siemenen!

 

Tunteet ovat tärkeä osa myös ammatillisuutta!

Vaikka usein ajatellaan, että ammatillisuuteen kuuluu pitää tunteet loitolla, tiedämme, ettei se ole mahdollista.

Olemme tuntevia ihmisiä kellonajasta ja tilanteesta huolimatta. Niin kuuluukin olla.

Olet tervetullut koulutuksiimme oppimaan tunteiden voimasta, kehittämään tunnetaitojasi ja sitä kautta ammatillisen kohtaamisen syvyyttä juuri sinun työssäsi ja arjessasi!

 

Lue lisää perustunteista ja tunnetaidoista

Perustunteet

Perustunteet

Tunnetaidot

Tunnetaidot

Miten tunnetaitoja opitaan?

Miten tunnetaitoja opitaan?

Lue artikkeleita tunteista

Lue artikkeleita tunteista