Kirjoittaja Anne-Mari Jääskinen

Huuuh, arki ja kaikki miljoonat pienet asiat! Miten tämän kaiken on ennen ehtinyt?

Lomalta paluu on aina tunteita herättävää. Monella tapaa.

Lapsille on jos jonkinlaista varuste- ja vaatehankintaa, harrastuksiin ilmoittautumisia. Nuorille koulukirjojen hankintaa, opintopolun ja kuljetusten suunnittelua. Omakin auvoisen tyhjältä näyttänyt kalenteri täyttyy merkinnöistä, kellonajoista, muistamisista.

Niin monenlaiset vastuut täyttävät lomalla tyhjentyneet aivosolut. Apua!

Ihana olemisen tila ja aikatauluttomuus, elämän yksinkertaisuus ja ihanat extempore reissut on jätettävä taas taakse. Astuttava arkeen. Vaikka keho huutaisi kuinka jäämään. Olemaan.

Toisaalta arki antaa myös rytmiä, tuttuja rutiineja ja jäsentäviäkin rajoja. Tulee toisenlaista elämän tempoa ja imua. Virkistymistä ja vauhtiakin lösähtämisen sijaan.

Siirtymä olotilasta toiseen ottaa aina aikaa ja energiaa. Jokainen aikuinen tietää, että lapsille siirtymätilanteet ovat haastavia ja niitä kannattaa ennakoida. Luoda lempeitä tapoja siirtyä, antaa aikaa lopettaa leikit ja hyvästellä kaverit. Huomenna taas nähdään!

Siirtymähetkissä voi lorutella, hassutella ja hyräillä. Luoda leppoisaa ilmapiiriä helpottaakseen niin lapsen kuin omaakin oloa.

Entä jos hyräilisit tänään vähän itsellesi matkalla töihin? Että näin sitä mennään, jalka toisen eteen ja tästäkin muutoksesta selvitään!

Silittelisit itseäsi siihen haikeuteen, mitä kesän taakse jättäminen herättää. Niinpä, on vaikeaa luopua siitä, minkä on kokenut ihanaksi ja arvokkaaksi.

Antaisit aikaa pukea ne symboliset arkivaatteet päälle kesäklenningin sijaan. Aikaa napittaa, vaihtaa väärinpäin menneet kengät oikeisiin jalkoihin.

Että antaisi itsen vähän kompastella siinä arkeen siirtymisessä. Ottaa vähän iisimmin ja hitaammin. Kyllä siihen vauhtiin taas ehtii.

Kurveissa on aina hyvä hidastaa, ja risteyksissä varsinkin.

Sujuvuutta arkeen siirtymiseen ja lempeyttä syksyn vastaanottamiseen!

Lue myös nämä

Et ole yhtä kuin tunteesi tai mielesi – ja on ok, ettei niin jaksa aina nähdä

Blogi

Et ole yhtä kuin tunteesi tai mielesi – ja on ok, ettei niin jaksa aina nähdä

Voinko avata sen, mikä sisälläni tuntuu ja myllertää?

Blogi

Voinko avata sen, mikä sisälläni tuntuu ja myllertää?

Tunteiden arvostaminen antaa tärkeät eväät elämään

Blogi

Tunteiden arvostaminen antaa tärkeät eväät elämään