• Koulutukset
  • Online-koulutus

Haastavat kasvatustilanteet -koulutuspäivä

Verkkokoulutus 1.11.2024 klo 9-15

Ilmoittaudu mukaan!

Lisää ymmärrystä ja myönteisiä keinoja ammattilaisen työkalupakkiin! 

1.11. perjantaina klo 9-15 Zoomissa! 

Tästä Zoom-koulutuksesta saat keinoja toimia lasten kanssa haastavissa kasvatustilanteissa ja saat ymmärrystä haastavaan käyttäytymisen moniin eri syihin! 

Koulutus antaa sinulle keinoja tunnistaa tilanteiden taustalla vaikuttavia asioita ja ennaltaehkäistä haastavia tilanteita kumuloitumasta. Koulutuksessa pureudutaan siihen, miten erilaisia lapsia  voidaan tukea myönteisin keinoin ja miten pidät huolta myös itsestäsi haastavien tilanteiden keskellä. 

Päivässä pääset nauttimaan kokeneiden ja koulutettujen ammattilaisten vahvasta osaamisesta eri ammattikentiltä! He tuovat koulutukseen toivoa, myötätuntoa ja lukuisia esimerkkejä arjen todellisista tilanteista niin kotona, lapsiryhmissä kuin kuntouttavan terapian hetkissä.  

Tämä ainutlaatuinen koulutuspäivä on tarkoitettu sinulle, varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten lasten kanssa toimiva ammattilainen! 

Koulutuspäivän teemat: 

  • Haastavan käyttäytymisen takana olevia syitä, tarpeita ja tuen keinoja 
  • Haastavassa tilanteessa toimiminen ja tilanteen purkaminen 
  • Emotionaalisen turvan ja tunnetaitojen vahvistamisen keinoja haastavan käyttäytymisen ennaltaehkäisyssä 
  • Mitä kannattaa ottaa huomioon työskennellessä lasten ja nuorten kanssa, joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä tai esiintyy mm. nepsypiirteitä tai uhkaavaa käytöstä?  
  • Keinoja yhteyden rakentamiseen ja ryhmässä toimimiseen. 
  • Yhteistyö huoltajien kanssa – miten motivoida myönteisten keinojen käyttöön?
  • Omat tunnetaidot. Kuinka pysyä itse rauhallisena ja toimia johdonmukaisesti?  

Koulutus sisältää osallistavien luento-osuuksien lisäksi myös lyhyitä harjoitteita sekä pienryhmäkeskustelua. Osallistujat pääsevät pohtimaan ja syventymään tapausesimerkkien kautta aiheeseen. Koulutusmateriaali jää osallistujien käyttöön koulutuksen jälkeen.  

Koulutus sopii eritoten päiväkoti- ja kouluikäisten lasten kanssa työskenteleville, kuten sosiaali- ja perhetyötä tekeville, opettajille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja kuntoutustyötä tekeville. Koulutukseen voivat osallistua myös vanhemmat ja muu lapsen lähipiiri, joskin näkökulma koulutuksessa on ensisijaisesti ammatillinen lapsen kohtaaminen ja tukeminen. 

Huomioithan, että koulutuksesta ei tehdä tallennetta, joten varmista reaaliaikaisen osallistumisesi mahdollisuus ennen koulutuspaikan ostamista! Linkin koulutuspäivään ja ohjeet osallistumiseen saat sähköpostitse paikan ostettuasi. 

AINUTLAATUISEN VAHVAA OSAAMISTA KENTÄLTÄ!  

Kouluttajat Jonna Ropponen ja Hanna-Kaisa Järvinen tuovat koulutukseen ainutlaatuisen yhdistelmän varhaiskasvatuksen erityisosaamista ja kuntouttavaa toimintaterapiaa sekä näiden parhaiten käytännössä toimivat keinot.  Kouluttajilla on kymmenien vuosien kokemus työskentelystä varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten kanssa ja vahvaa kokemusta kasvatus- ja opetusalan ammattilaisten kouluttamisesta.  

Molemmat kouluttajat työskentelevät arkityössäään juurikin erilaisissa, haastavissa kasvatustilanteissa lasten, tiimien ja huoltajien kanssa. Heillä on myös vahva kokemus eritystuen tarpeisten lasten tukemisesta myönteisin keinoin.  

KOULUTTAJAT  

HANNA-KAISA JÄRVINEN  Toimintaterapeutti, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja LTTO, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Hanna-Kaisa on työskennellyt toimintaterapeuttina yli 20 vuoden ajan niin lasten, heidän perheidensä, varhaiskasvatuksen ja koulun henkilöstön kuin muiden yhteistyötahojen kanssa.  

Nauravaista ja lämminsydämistä Hanna-Kaisaa motivoi etenkin sujuvan arjen tukeminen, missä työvuodet ovat osoittaneet tunnetaitojen ymmärryksen ja arkisten keinojen lisääntymisen olevan avainasemassa. Hän innostuu yhä uudestaan lapsen kehityksen tukemisen ja vuorovaikutuksen koukeroiden avaamisesta.  

Hanna-Kaisa saa Tunne ja Taidan asiantuntijakouluttajana kiitosta selkeän perustellusta tavasta avata asioita arjen runsaiden esimerkkien kautta.  

JONNA ROPPONEN  Varhaiskasvatuksen erityisopettaja VEO, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja-kouluttaja LTTO, rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja RVO sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Jonna on työskennellyt lasten parissa yli 20 vuotta, joista 9 vuotta erityislasten parissa. Jonna tuo koulutukseen käytännön kokemuksia niin haastavista tilanteista kuin itsesäätelytaitojen tukemisesta myös tuen tarpeisten lasten kanssa.  Jonna kouluttaa varhaiskasvatuksen ja opetuksen ammattilaisia tilauskoulutusten lisäksi myös vuoden mittaisessa lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakoulutuksessa Helsingissä ja Lappeenrannassa.  

Jonna saa kiitosta käytännönläheisistä esimerkeistään varhaiskasvatuksen arjesta, lämpimästä huumoristaan ja ammattilaisen kuormituksen ja vaateiden ymmärtämisestä.  

Osallistumismaksu 195€ (sis. alv.) sisältää yhden henkilön osallistumisen koulutukseen. Mikäli työpaikaltanne on osallistumassa yli viisi henkilöä koulutuspäivään, katso alta tarjouksemme!

Koulutuksen Zoom -linkin saat sähköpostitse paikan ostettuasi. Ilmoittautuminen on auki 18.10.2024 saakka.

Lasku työnantajalle? Onnistuu! Ilmoita silloin laskutustiedot (verkkolaskuosoite) sähköpostitse koulutus@tunnejataida.fi. Huomioithan laskutuslisän 10€/lasku.

Koulutustarjous yli 5 henkilön osallistujaryhmille. Yli viiden henkilön ryhmille tarjoamme koulutuksen 10% alennuksella / osallistuja. Ilmoittautuminen tapahtuu tällöin sähköpostitse ilmoittamalla osallistujien yhteystiedot (nimet sekä spostiosoitteet) sekä verkkolaskutusosoite laskutusta varten osoitteeseen: koulutus@tunnejataida.fi. Laskutuslisä 10€/lasku.

Voit tilata koulutuspäivän myös yksityisenä koulutuksena vain teidän organisaatiolle! Pyydä tarjous yksityisestä koulutuspäivästä täältä.

Tarkempi paikka: Zoom
Hinta: 195 €
Aika: 9-15

Kouluttaja

Hanna-Kaisa Järvinen ja Jonna Ropponen