• Verkkokoulutus

Ammattilaisen avaimet tunnetilanteisiin! Rakenna yhteyttä, suojele voimavarojasi!

Verkkokoulutus 4.4.2024-6.6.2024

Ilmoittaudu mukaan!

Tässä kolmen iltapäivän Zoom-koulutuksessa opit, miten rakennat yhteyttä ja yhteistyötä asiakkaaseesi tai ohjattavaasi ja miten samalla suojelet omia voimavarojasi.

Saat koulutuksesta työhösi helppoja, konkreettisia keinoja vuorovaikutustilanteiden sujuvoittamiseen sekä yhteyden vahvistamiseen hankalissakin hetkissä. Opit ymmärtämään asiakastilanteita paremmin ja saat itseesi varmuutta neuvottomuuden tilalle. Pääset myös pysähtymään itsesi äärelle ja tukemaan omaa jaksamistasi emotionaalisesti ehkä kuormittavassakin kohtaamistyössäsi.

Koulutus on tarkoitettu kohtaamistyön ammattilaisille ja sopii erinomaisesti sinulle, joka työskentelet terveydenhuollossa, sosiaalityössä, varhaiskasvatuksessa, kuntoutusterapiassa, lastensuojelussa tai missä tahansa valmennus- ja ohjaustyössä.

OSIO 1 – 4.4. klo 13-16: Tunteet ja tarpeet – löydä keinoja yhteyteen

 • Tunteet toimintamme ohjaajina
 • Tunteet ja tarpeet – miten kohdata ne rakentavasti?
 • Oivalla myötätuntoisen uteliaisuuden voima

OSIO 2 – 2.5. klo 13-16: Stressi, uhka ja turva tunteiden näkökulmasta

 • Neuroseptio ja turvan ja uhan kokeminen 
 • Pitkittyneen stressin vaikutukset tunne-elämään 
 • Tunnetaitavan kohtaamisen ydinkolmio – vahvista näitä itsessäsi

OSIO 3 – 6.6. klo 13-16: Vireystilat ja kanssasäätely

 • Vireystilat ja yhteyden palauttaminen 
 • Sietoikkunaan palaaminen ja siirtymävaiheen merkitys
 • Kehollinen kanssasäätely – opi kuulemaan asiakastasi uudella tavalla

Koulutuspäivät toteutetaan Zoomissa. Lisäksi käytössäsi on helppokäyttöinen työtila verkossa, jossa voit jakaa ja pohtia kohtaamistilanteita yhdessä muiden kollegojen ja kouluttajien kanssa!

Eikä hätää, vaikka et pääsisi paikalle reaaliaikaisesti – työtilasta löydät aina koulutusosion jälkeen linkin tallenteisiin. Voit siis käydä koulutuksen tarvittaessa läpi myös omassa tahdissasi. Reaaliaikaisista koulutusiltapäivistä saat toki parhaiten hyödyn irti ja pääset keskustelemaan muiden ammattilaisten kanssa. Koulutuksen työtila ja tallenteet ovat käytössäsi aina 16.6. saakka!

Koulutuksen tavoite:

Koulutuksessa opit tunnetaitavan kohtaamisen kulmakiviä, vireystilan, stressin, omien tunnetaitojen, kokemusten ja tarpeiden vaikutuksia kohtaamishetkiin. Opit myös tunnistamaan ja tavoittamaan asiakkaan tunne- ja tarvetiloja sekä sujuvoittamaan yhteistyötä emotionaalista turvaa vahvistavilla menetelmillä. Pääset neljän kevyen välitehtävän kautta viemään oppimaasi heti käytäntöön työsi ja omien voimavarojesi suojelemisen tueksi!

Koulutuksesta saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:

 • miten omaan oloon voi kohtaamistilanteissa vaikuttaa?
 • miten kohdata tunteita itsessä ja toisessa rakentavasti?
 • miten ymmärtää käyttäytymisen takana olevia tunteita ja tarpeita itsessä ja toisessa?
 • miten vireystilat vaikuttavat meissä ja miten huomioida niitä?
 • miten vahvistaa emotionaalista turvaa vuorovaikutuksessa?
 • millaista on kuuleva kohtaaminen ja miten se tukee yhteistyötä?
 • miten integroida tunnetaitavan kohtaamisen ydinkeinoja omaan työhön?

Kouluttajina JonnaKreeta Ropponen sekä Mari Holmberg. Mutkattomat ja lämminhenkiset kouluttajat Mari ja Jonna tuovat koulutukseen paljon käytännön esimerkkejä erilaisista työelämän kohtaamistilanteista ja välillä hyvinkin rankoista hetkistä.

”Kouluttajien rauhallinen ja lämmin tapa puhua asioista välittyi katsojaan. Ihana elämän asenne!”

Tervetuloa mukaan!

Tarkempi paikka: Zoom ja verkkotyötila
Hinta: 295€

Kouluttaja

Mari Holmberg ja JonnaKreeta Ropponen

Mari Holmberg (kuvassa vasemmalla), rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja, tunnetaitokouluttaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, sairaanhoitaja. Mari kohtaa lapsia, nuoria ja heidän perheitään hyvin erilaisissa ja välillä hyvinkin vaikeissa tunnetilanteissa lasten ja nuorten syöpä- ja verisairauksien osastolla. Mari toimii myös osastonsa psykososiaalisen tuen vastuuhoitajana sekä Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakouluttajana.

JonnaKreeta Ropponen (kuvassa oikealla), rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja, tunnetaitokouluttaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakouluttaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja nepsyvalmentaja. JonnaKreetalla on vuosikymmenten kokemus etenkin pienten erityislasten ja heidän vanhempiensa sekä varhaiskasvatuksen työntekijöiden kohtaamisesta kiertävänä varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Lisäksi JonnaKreeta kohtaa ammattilaisia Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakouluttajana.