• Koulutukset

Luovuus työkaluna ja voimavarana kasvatustyössä!

Järvenpää 6.9.2020

Ilmoittaudu koulutukseen!

Luovuus asustaa meissä jokaisessa. Se voi olla hetkessä hereillä oloa ja arjen pieniä ratkaisuja, siveltimellä vedeltyjä värejä ja niiden luomia musiikillisia sointimaisemia tai vaikka metsäretkellä tavatusta koppakuoriaisesta yhdessä keksittyjä tarinoita. Joskus luovuus kukkii helpommin, toisinaan taas sen esiin kaivamiseen tuntuu tarvittavan isompaakin pistolapiota.

Luovuus ja tunteet ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa. Kun luovuus lähtee versoamaan ja pääsee virtaamaan meissä vapaammin, voi se antaa suunnattomasti voimaa sekä vahvemman yhteyden omaan minäämme, tunteisiimme ja ympärillämme oleviin ihmisiin – niin lapsiin kuin aikuisiinkin.

LUOVUUS TYÖKALUNA JA VOIMAVARANA KASVATUSTYÖSSÄ -koulutuksessa lähestymme luovuuden teemaa kokemuksellisesti, moniaistisesti ja vuorovaikutteisesti. Päivän aikana työstettävässä luovassa prosessissa yhdistyvät mm. luova tunnetyöskentely, laulupiirtäminen ja kuvallinen ilmaisu, musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki sekä liike ja kehollisuus. Tärkeä roolinsa on myös prosessissa esiin tulleilla omilla tuntemuksilla sekä näiden tutkiskelulla.

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, erityisopetuksen ja kuntoutusalan ammattilaiset sekä lasten ja nuorten parissa työskentelevät sosiaalialan ja terveydenhuollon ammattilaiset. Koulutus soveltuu jatkokoulutukseksi tai johdannolliseksi jaksoksi lasten tunnetaito-ohjaajakoulutukselle sekä laulupiirtämisen menetelmän tai musiikillisen tunne- ja vuorovaikutusleikin (Musa tuntuu!) koulutuksille.

Koulutuspäivästä saat konkreettisia työkaluja niin kasvatustyöhön eri-ikäisten lasten parissa kuin myös omaan voimaantumiseen sekä luovan minän ja omien tunteiden löytämiseen ja hoivaamiseen.

Koulutus järjestetään luonnonkauniissa Tuusulanjärven maisemissa, Järvenpäässä. Koulutuspäivän aikana työskentelemme tilavissa sisätiloissa ja ulkona, joten varaa mukaan säänmukaiset ulkovarusteet.

Huolehdimme yhdessä turvallisesta vuorovaikutuksesta ja käsihygieniasta. Ethän osallistu sairaana tai edes lievästi flunssaoireisena.

Ilmoittautumalla pian varmistat paikan tässä voimaannuttavassa ja inspiroivassa koulutuksessa. Mukaan mahtuu 18 osallistujaa. 

Kouluttajina:

Anne-Mari Jääskinen, tunne- ja taideterapiaohjaaja, tunnetaitokouluttaja sekä Tunne & Taidan perustaja.

Minna Lappalainen, musiikintekijä, menetelmäkehittäjä, musiikkikasvatuskouluttaja ja Laulaun perustaja.

Tarkempi paikka: Järvenpään seurakuntaopisto, Järvenpääntie 640
Hinta: 190€
Aika: 9-16

Kouluttaja

Minna Lappalainen ja Anne-Mari Jääskinen

Minna Lappalainen on musiikintekijä, menetelmäkehittäjä, musiikkikasvatuskouluttaja ja Laulaun perustaja. Laulau Oy.

Anne-Mari Jääskinen on tunne- ja taideterapiaohjaaja, tunnetaitokouluttaja sekä Tunne & Taidan perustaja. Tunne ja Taida Oy